+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 8 ve 8

Konu: Newcastle NSW den selamlar

Yeni Üye apo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Newcastle NSW den selamlar

Herkese Selam ben Abdullah,

Almanya da Berlin Teknik Universitesinde Master yapiyorum. Master la baglantili olarak Newcastle NSW da CSIRO Energy Technology Bolumunde 1 aydan fazladir calismaktayim. Onumuzdeki 1 sene boyunca Avusturalya da olacagim.
    Benim kaldigim yer kucuk bi sehir ve her gun iste oldugum icin su ana kadar hic bir turk ile karsilasmadim. Sadece 1 kez de Sydneye geldim haftasonu gezme amacli.
    Sydney de okuyan veya calisan arkadaslar varsa bi haftasonu tanismak konusmak vakit gecirmek isterim. Newcastle da kalan varsa daha iyi olur tabi ama pek sanmiyorum
    Ilgilenen olursa buradan haberlesebilirz

Ayni zamanda cok fazla bilgi sahibi degilim Avusturalya hakkinda ama muhendislik staj gibi konularda soru soran olursa bildiklerimi paylasabilirim...

tum forum uyelerine selamlar

Site Yazarı fatihsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Entries
    2

Selam abdullah forumumuza hosgeldin csiro nukleer enerji ile alakali degilmiydi bende bir kac kez new castle a gitmistim buyuk sehir

fatih
    ** Lutfen Konu Acarken Yada Yanitlarken Ozellikle Bir Kisiye Dogru Isim Yazarak Mesaj Atmayiniz Unutmayiniz Eger 1 kisinin Adini Yazarsaniz size 1 kisi yardim eder Isim Yazmazsiniz 10 kisi Yardim eder karar sizin. Ozellikle ismime yazilan konulara bakmiyorum, paylasimdan cikip ozel danismanliga girmemesi icin. ** Forum genelinde msn adresi, email adresi, telefon numarasi yada herhangi bir kontak bilgisi vermek (yada istemek)kurallara aykiridir Ozel mesajlasma bilerek kapatilmistir herkesin paylasmasi icin lutfen soracaklarinizi ilgili forumun icindeki konulara yaziniz. ** Forum Genelinde Danisman Firma Adini Veya Kontak Bilgisini Yazmak Yada Istemek Yasaktir.

Selam Fatih Tesekkur Ederim.

CSIRO byuk bir sirket. Benim calistigim bolum Energy Technology bolumu genelde yenilenebilir enerji uzerine calisiyor. Bende Solar energy uzerine calisiyorum. Nukleer in tam tersi diyebiliriz

Site Yazarı teoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Entries
    6

Selam Abdullah, sanirim sizin bulundugunuz yerde, , bir arkadasim calisiyor, 20 yildir CSIRO da kendisi su anda newcastle da olmasi lazim , 19886-92 arasi bende geomechanic (sydney)' te calistim (Experimental scientist / engineer level 3 olarak , simdi degismistir belki ) , CSIRO Turkiye deki TUBITAK in karsiligi degil mi?
    ** Forum genelinde msn adresi, email adresi, telefon numarasi yada herhangi bir kontak bilgisi vermek (yada istemek)kurallara aykiridir Ozel mesajlasma bilerek kapatilmistir herkesin paylasmasi icin lutfen soracaklarinizi ilgili forumun icindeki konulara yaziniz. ** Forum Genelinde Danisman Firma Adini Veya Kontak Bilgisini Yazmak Yada Istemek Yasaktir.

Blog Entries
    6

Fatih icin note, nukleer ile ugrasan kurulus ANSTO -diye bilinir. CSIRO nun kapsam alani disinda nukleer olayi.
    ** Forum genelinde msn adresi, email adresi, telefon numarasi yada herhangi bir kontak bilgisi vermek (yada istemek)kurallara aykiridir Ozel mesajlasma bilerek kapatilmistir herkesin paylasmasi icin lutfen soracaklarinizi ilgili forumun icindeki konulara yaziniz. ** Forum Genelinde Danisman Firma Adini Veya Kontak Bilgisini Yazmak Yada Istemek Yasaktir.

Site Yazarı fatihsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Entries
    2

Tesekkur ederim degerli bilgileriniz icin birsey daha ogrenmis oldum
    ** Lutfen Konu Acarken Yada Yanitlarken Ozellikle Bir Kisiye Dogru Isim Yazarak Mesaj Atmayiniz Unutmayiniz Eger 1 kisinin Adini Yazarsaniz size 1 kisi yardim eder Isim Yazmazsiniz 10 kisi Yardim eder karar sizin. Ozellikle ismime yazilan konulara bakmiyorum, paylasimdan cikip ozel danismanliga girmemesi icin. ** Forum genelinde msn adresi, email adresi, telefon numarasi yada herhangi bir kontak bilgisi vermek (yada istemek)kurallara aykiridir Ozel mesajlasma bilerek kapatilmistir herkesin paylasmasi icin lutfen soracaklarinizi ilgili forumun icindeki konulara yaziniz. ** Forum Genelinde Danisman Firma Adini Veya Kontak Bilgisini Yazmak Yada Istemek Yasaktir.

Selam Teoman Bey gec cevab icin kusura bakmayin. Benden baska bir tek turk var zaten, evet taniyorum. Arada sohbet ediyoruz. CSIRO TUBITAK karsiligi olabilir ama TUBITAK icin endustri ile ne kadar baglantisi var hic bir fikrim yok.

Saygilar
    Abdullah

Blog Entries
    6

CSIRO da yaklasik 20 yil oncesinde cok buyuk degisiklikler yapildi, cogu projenin endustriden suponsorluk alma zorunlulugu geldi, hala oyle ileri gittiler ki, projede calisanlarin maaslari dahil, her turlu masrafi disaridan saglama sarti getirdiler, ve boylece bilim in bagimsiz gelismesi engellenmis oldu, konu ticarete dokuldu yani .. o yuzden CSIRO nun adini duymuyorum hic haberlerde, ne kadar endustri ile ic ice orasida ayri konu, zaten amac endustrinin sorunlarini cozmek olmamali , universiteler bunu yapiyor zaten. Neyse bu benim nacizane gorusum , yeni bir tartisma acmak icin yazmiyorum, isinizde basarilar dilerim, eger sohbet ettiginiz kisinin ismi C harfi ile basliyorsa, ayni kisi oldugunu saniyorum, kendisi kimya muhendisidir. Sizede onada selamlar.

+ Konu Cevaplama Paneli